Sıkça Sorulan Sorular

Aile Danışmanlığı Nedir?

Bir birey veya çift, hayatının çoğu döneminde, yaşamında oluşan bazı düşünce-iletişim-değerlendirme-başa çıkma problemlerinde kendisiyle birlikte yürüyebilecek, gerektiğinde çözüm üretmesine yardımcı olabilecek bir danışana ihtiyaç duyar.

Tüm dünyayla birlikte, ülkemizde de artık hemen her ailenin bir aile hekimi, çoğu ailenin bir aile avukatı olduğuna göre, artık her ailenin bir aile danışmanına da ihtiyacı olduğunu ve önümüzdeki yıllarda da Aile Danışmanlığının, günlük ihtiyaçlarımızdan birisi haline geleceğini düşünüyorum.

Kimler Aile Danışmanlığına İhtiyaç Duyar?

  • Eğitim Hayatı Bitmiş Çalışma Hayatına Atılmış Ancak Kendi Ailesiyle Birlikte Yaşayanlar
  • Yeni Evlenerek Yeni Bir Aile Olanlar / Ailesinden Ayrılarak Yeni Bir Birliktelik Kuranlar
  • Yıllar İçerisinde Çocuk Sahibi Olup Artık Ebeveyn De Olanlar
  • Uzun Yıllardır Süren Evlilik / Birliktelik İçerisinde Olanlar
  • Genç / Ergen Olup Ailesiyle Veya Arkadaş Çeveresiyle Problem Yaşayan Ve Herkesle Konuşamayıp Bir Dinleyiciye/ Yol Göstericiye İhtiyaç Duyanlar

Psikiyatrist-Psikolog- Aile Danışmanı arasında ne fark var?

Psikolog genelde bireyin kendi iç dünyasıyla ya da başa çıkamadığı kendi içindeki problemlerle ilgilenir ve bireyin bazı kişilik bozukluğunun veya patolojik bir durumunun olduğu yönünde ön tanı koyabilir. Böyle bir durumda da bu bireyi bir psikiyatriste yönlendirir. Psikiyatrist gerekli durumlarda ilaç yazan bir doktordur.Aile Danışmanı bireyler arasındaki iletişim bozukluklarına, çocukluğumuzdan bu yana yerleşmiş olan sosyal ve bireysel kalıplar arasındaki düzensizliklere odaklanarak, ailelerde veya kişiler arasında meydana gelen anlaşmazlıklara,problemlere çözüm önerici ve yol göstericidir.